Добровільна вакцинація педагогічних працівників, які забезпечують проведення ЗНО

Підкреслюючи важливість безпечного проведення зовнішнього незалежного оцінювання, Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством освіти і науки України ухвалили рішення про те, щоб надати пріоритетну можливість вакцинуватися тим працівникам освіти, які цьогоріч залучені до проведення ЗНО. Освітян, які виявили бажання пройти вакцинацію, щеплюватимуть вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech, що надійшла до України 25 березня 2021 року. 

«Проведення зовнішнього незалежного оцінювання з дотриманням заходів безпеки є важливим та необхідним етапом для початку вступної кампанії 2021 року. Дякую своїм колегам з Міністерства охорони здоров’я за те, що підтримали позицію щодо першочергової вакцинації освітян та працівників, які залучені до проведення ЗНО. Хочу наголосити, що вакцинування відбуватиметься добровільно. Наше основне завдання – організація безпечних умов для проходження тестування», повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Освітян вакцинуватимуть організовано мобільними бригадами з імунізації. За координацію процесів, формування списків охочих вакцинуватись та планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації. Працівники освіти, які залучені до проведення ЗНО та мають бажання вакцинуватися, можуть звертатися до структурних підрозділів з питань освіти обласних державних адміністрацій. Ті, своєю чергою, узагальнять списки та передадуть їх регіональним координаторам з вакцинації для подальшого детального планування.

Через 28 днів після щеплення першою дозою працівників сфери освіти, які виявлять  бажання щеплюватися, вакцинують другою дозою з тієї ж партії вакцин CoronaVac. Тобто за кожною особою, щепленою першою дозою, буде зарезервована друга доза із цієї ж партії.

Наголосимо на тому, що вакцинація відбуватиметься виключно добровільно, згода брати участь у вакцинації чи відмова від цього не вплинуть на залучення педагогічних працівників до проведення освітніх оцінювань. 

Будьте здорові, бережіть себе!

Довідка. Перша партія у 200 тис. доз вакцини CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech надійшла до України 25 березня  і  проходила лабораторний контроль до 10 квітня. Україна має контракт на отримання 1,9 млн доз цієї вакцини.

CoronaVac – це інактивована вакцина в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібні дві дози вакцини, інтервал введення яких становить 14-28 днів. 

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру: 0 800 60 20 19.

За матеріалами Українського центру оцінювання якості освіти